De voorlichting van de Provincie Noord-Holland over een 118 miljoen euro kostend busbaantraject is onvolledig. Dat zegt hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft.

Het zogeheten HOV-traject zou in het Gooi moeten komen tussen Huizen en Hilversum. Volgens Van Wee wordt echter zowel de tijdswinst als de toename van het aantal reizigers te rooskleurig voorgespiegeld door de Provincie. Bovendien ontbreekt er volgens hem een fatsoenlijke kosten-baten analyse.

De getallen zijn volgens Van Wee lang niet zo zeker als ze lijken. “De tijdswinst is behoorlijk beperkt”, stelt de hoogleraar. Daar komt volgens hem nog eens bij dat je “bij kleine reistijdwinsten de baten voor de reiziger snel overschat”.

Mislukt

De Provincie Noord-Holland gaat uit van een verdubbeling van het aantal busreizigers als de nieuwe busbaan er komt en spreekt over 2 miljoen reizigers per jaar. Van Wee noemt het model dat een verdubbeling voorrekent van het aantal reizigers echter “vrij onzeker”. “Het kan best zijn dat er veel minder reizigers met die bus gaan zoals we gezien hebben bij Alkmaar-Heerhugowaard, daar is het ook tegengevallen”. Van Wee doelt hiermee op een vergelijkbaar busbaantraject in dezelfde provincie dat inmiddels als mislukt wordt beschouwd. Volgens hem is het zo moeilijk te voorspellen omdat er weinig ervaring is met dit soort vrije busbanen met een kleine reistijdwinst.

Onzeker

Verder ontbreekt er volgens Van Wee een fatsoenlijke kosten-baten analyse waarin alles in euro’s wordt voorgerekend. “Wat je zou willen weten is alle voor- en nadelen en wat is dan de beste variant. Nou, ik heb zo’n overzicht nog niet gezien en dat betekent dat we vrij onzeker zijn over de vraag of dit nou een verstandig besluit is of niet”.

Burgemeester tegen?

Vanmiddag was er in Hilversum een protest tegen de voorgenomen busbaan in het Gooi. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum nam daarbij een petitie in ontvangst, ondertekend door 2300 tegenstanders van de busbaan. Afgelopen zaterdag was er in Velsen een vergelijkbaar protest tegen de komst van eenzelfde soort busbaan waardoor de draagvleugelboot tussen Velsen en Amsterdam verdwijnt. Die busbaan moet 70 miljoen kosten. Broertjes zei vanmiddag tegen EenVandaag zelf aan het voorgenomen traject van de busbaan in Hilversum te wonen en liet doorschemeren als bewoner ook enige moeite te hebben met de plannen voor een busbaan voor zijn deur.

In het Gooi wordt al jaren gesproken over een busbaan tussen Huizen en Hilversum. De gemeenten Huizen, Eemnes en Laren zijn inmiddels akkoord. Blaricum is uit het project gestapt. In de gemeente Hilversum en de provincie Noord-Holland vindt de besluitvorming dit najaar plaats.

In EenVandaag vanavond een gesprek met Van Wee en Broertjes. Ook spreken we met Karin Walters, woordvoerder van BusbaanNee Hilversum en met Rob Bruintjes van Hart voor Blaricum.