Eenzaamheid: een groot probleem onder Nederlandse ouderen. Een groep Rotterdamse studenten besloot er iets aan te doen. Voor hun studie richtten ze een pop-up restaurant op, waar eenzame ouderen voor grote groepen eters kunnen koken.

An Hendriks vindt het prachtig dat dit wordt georganiseerd. Ze is al 20 jaar alleenstaand en kookt nog zelden een uitgebreide maaltijd. Niet alleen de eenzaamheid zit haar dwars maar ook verveling. In het Rotterdamse pop-up restaurant krijgt ze een kookworkshop en krijgt ze tips om de gasten een feestmaal voor te kunnen zetten: Oma’s potje 2.0. 

Maar eerst gaan we met An naar de markt voor de nodige voorbereidingen. Daarnaast spreken we met de initiatiefnemers van Oma’s potje: een groep jonge studenten die niet koos voor een moderne IT-onderneming maar bewust een maatschappelijke bijdrage willen leveren.

Het Ouderenfonds juicht dit soort initiatieven om ouderen uit een sociaal isolement te halen van harte toe. Marjolein van der Gaag zegt dat onder andere het programma van Geer en Goor de bewustwording van het probleem van eenzaamheid enorm heeft geholpen. Na alle bezuinigingen lijken maatschappelijke projecten een gat in de zorg voor ouderen op te vangen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.