Woensdag is het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Vanavond staat de uitzending van EenVandaag in het teken van de stembusgang. 

De initiatiefnemers wisten vorig veel meer dan de benodigde 300.000 handtekeningen te verzamelen voor de totstandkoming van dit raadgevende referendum. De uitslag is geldig als meer dan 30 procent van de kiesgerechtigden z'n stem uitbrengt over goedkeuring van het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

En de meningen hierover zijn sterk verdeeld. Voorstanders wijzen op economische vooruitgang voor Oekraïne. Maar tegenstanders vinden het land niet geschikt om mee samen te werken en vrezen voor de relatie met Rusland.

In de studio een gesprek met minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij roept op om voor het associatieverdrag te stemmen. Maar niet iedereen heeft zoveel vertrouwen in Brussel als de minister. We spreken met oud-Rusland correspondent Wierd Duk en mede-initiatiefnemer Thierry Baudet. Zij verwachten dat voor veel mensen het referendum woensdag vooral over de invloed van Brussel gaat.

En hoe denken de leden van het EenVandaag Opiniepanel over het verdrag met Oekraïne? En zijn ze van plan om te gaan stemmen. Vanavond in de uitzending de resultaten van een onderzoek van het Opiniepanel.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.