Kinderen van NSB-ers worden vaak verantwoordelijk gehouden voor de daden van hun ouders. Ze voelen zich 'getekend geboren'. Een onderwerp dat lange tijd taboe was, maar waar nu eindelijk aandacht voor is. Het museum 'Markt 12' in Aalten wijdt een tentoonstelling aan kinderen van NSB-ers.

EénVandaag bezoekt de expositie en spreekt met twee 'NSB-kinderen'. Rinke Smedinga is zo'n kind van NSB-ouders. Hij heeft een website gemaakt over zijn jeugd en ervaringen. Smedinga kwam in contact met de directeur van het museum in Aalten en was actief betrokken bij de invulling van de tentoonstelling. Ook Erik is zoon van een NSB-er. Als kind had hij veel problemen met de het feit dat hij een 'foute' vader had. Van 30 september 2006 tot en met 28 januari 2007 is de expositie 'Getekend geboren: kinderen van 'foute' ouders 1931-2010' te zien in museum 'Markt 12' in Aalten. De tentoonstelling geeft een overzicht van de invloed van de Tweede Wereldoorlog op kinderen van 'foute' ouders. Op 17 november organiseert het museum een informatiedag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.