Het Associatieverdrag met Oekraïne, waar we op 6 april ja of nee tegen kunnen zeggen in een raadgevend referendum gaat over intensievere samenwerking tussen de EU en Oekraïne. Politiek, economisch maar ook militair. 

En we mogen ons daarover uitspreken. Het voor- en tegenkamp gaan de komende tijd natuurlijk flink campagne voeren. Voor die campagne kun je subsidie krijgen, maar het verlenen van de die subsidie dreigt te ontaarden in chaos.

Vandaag maakte de referendumcommissie bekend welke mensen er daadwerkelijk subsidie krijgen, en er bleek dat de helft van de in totaal 170 aanvragen niet in orde waren. 

Dat leidt natuurlijk tot reacties in de Tweede Kamer, waar dit landelijke referendum met argusogen wordt gevolgd. Harry van Bommel van de SP was een van de eersten om te concluderen dat het “Chaos en een zooitje” is. 

En die verwarring zit hem in hele kleine dingen: een aantal organisaties kreeg hun aanvraag retour met de opmerking: u heeft de aanvraag ondertekend, maar dat moet door meerdere mensen uit uw organisatie gebeuren. En dat terwijl daar op het aanvraagformulier niet eens ruimte is.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.