Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk en dit was de hele dag trending. Zeker omdat Nederland in een ranglijst van meest gelukkige landen opdook in de top 10.

Noorwegen voert het Wereld Geluks Rapport van de VN aan, en Nederland staat zesde op een totaal van 155 landen. De Centraal Afrikaanse Republiek staat helemaal onderaan. 

Het initiatief voor het rapport is ontstaan vanuit een actie van de koning van Bhutan. Hij wilde dat de ontwikkeling van een land niet alleen werd afgemeten aan financiele prestaties. Daarom meet Bhutan de ontwikkeling van het land sinds de jaren zeventig met het Bruto Nationaal Geluk. 

Uit dit idee is de Internationale Dag van het Geluk ontstaan en wordt er dus zo’n ranglijst bijgehouden. Daarop staat Bhutan trouwens op de 97e plek.

Opvallend aan die lijst is dat vooral welvarende landen bovenaan staan. Geld maakt dus blijkbaar gelukkig. Maar volgens geluksexpert Michiel Hobbelt is welvaart niet de bepalende factor. 

Terug naar het geluk in Nederland. Op de Facebookpagina van de NOS leggen mensen uit waar ze dan gelukkig van worden. Bijvoorbeeld van de de zon of lammetjes in de wei. En dit geluksgevoel wordt bevestigd door een onderzoek van het CBS waaruit blijkt namelijk dat bijna negentig procent van de Nederlandse volwassenen zegt dat ze gelukkig zijn.

Volgens het CBS is vooral gezondheid daarbij bepalend. En dus zijn mensen in Friesland misschien wel het gezondst. Friezen zijn namelijk de gelukkigste mensen van het land.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.