Het presentatieteam van EenVandaag heeft er een nieuw gezicht bij. Mariëlle Koekenbier neemt vanaf vandaag, naast Gijs Rademaker, de presentatie van de onderzoeken onder het EenVandaag Opiniepanel voor haar rekening.

Mariëlle Koekenbier (36), werkt sinds medio 2011 als projectleider online bij EenVandaag. In deze functie is ze nauw betrokken bij de onderzoeken van het EenVandaag Opiniepanel en beheerst ze de materie dus als geen ander.

In haar rol als presentator gaat Mariëlle een nieuwe uitdaging aan: ”Ik ben onder de indruk van de kracht en betrouwbaarheid van het Opiniepanel en hoop dat ik de resultaten op een heldere wijze voor het voetlicht kan brengen.”

Hoofdredacteur Jan Kriek ziet het presentatiedebuut van Mariëlle Koekebier met vertrouwen tegemoet: “Het Opiniepanel is een belangrijke pijler van EenVandaag. Naast Gijs hebben we er nu een nieuw, vast gezicht bij dat de kijker zeker gaat waarderen.”

EenVandaag is de best bekeken actualiteitenrubriek met een gemiddeld kijkcijfer van een miljoen en een marktaandeel van 24 procent.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. De deelnemers beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur.