Goed nieuws: binnenkort is er wellicht een middel waarmee je binnen een dag van je griep af bent. Een Japanse medicijnfabrikant heeft een medicijn ontwikkeld waarmee grieppatiënten in tests binnen een dag van de griep af waren.

Het middel, Baloxavir, werkt anders dan andere antigriepmiddelen zoals Tamiflu, zegt de fabrikant. De snelheid waarmee de griep wordt tegengegaan wil niet zeggen dat je dan ook meteen van je klachten af bent, waarschuwt de fabrikant, want niet alle patiënten voelden zich ook meteen beter terwijl het virus wel uit hun lichaam was verdwenen.

Mocht dit middel toch niet voor iedereen helpen, dan kunnen we onze hoop misschien vestigen op een Amerikaans onderzoek. Daar testen ze namelijk of het griepvirus kan worden verslagen met ultraviolet licht. Dr. David Brenner, de directeur van het Centrum voor Radiologisch Onderzoek op de Columbia University, doet met een team testen of een bepaald type ultraviolet licht het griepvirus in de lucht kan uitschakelen. Vooral in Amerika is de griepepidemie dit jaar erger en venijniger, meldt CBS.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.