De NH-90 helikopter is zeer gevoelig voor roest. De roestproblemen werden afgelopen jaar ontdekt bij een NH-90 helikopter die was ingezet bij de anti-piraterijacties voor de kust van Somalië. Nu is er opnieuw roest gevonden bij een helikopter.

‘De corrosie en slijtage zijn groter dan op grond van ouderdom en het aantal vlieguren mag worden verwacht,' aldus minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer.

De helikopters zijn niet alleen aan roest en slijtage onderhevig, ook het lawaai dat de NH-90 produceert heeft ernstige gevolgen. In totaal liepen al vier bemanningsleden gehoorschade op.

Nederland is sinds 1991 betrokken bij de ontwikkeling van de NH-90 modellen, en nam de eerste helikopter in 2010 in gebruik. In totaal zijn er twintig besteld, waarvan er tot nu toe elf geleverd zijn. De helikopters kosten vijftig miljoen euro per stuk.

De helikopters zijn grotendeels gebouwd door AgustaWestland. Dit is een zusterbedrijf van AnsaldoBreda dat de Fyra produceerde, de hogesnelheidstrein die ook veel mankementen vertoont.

EenVandaag spreekt met de vakbond voor burgers en militair defensiepersoneel en Dick Zandee van het Clingendael Instituut, over de aankoop van de NH-90.