Glennis Grace zong gisteravond de sterren van de hemel in America's Got Talent. Hoewel de zangeres in Nederland een grote ster is, probeert ze op deze manier door te breken in Amerika. Een Nederlandse zangeres die een poging waagt in een buitenlandse talentenjacht, het gebeurde eerder: Esmée Denters probeerde haar carriére nieuw leven in te blazen toen ze in 2015 meedeed aan de Britse versie van The Voice. 

Samenwerking met Justin Timberlake

In 2009 haalde Esmée Denters krantenkoppen: Justin Timberlake ontdekte haar zangtalenten op Youtube en bood haar een platencontract aan. Maar na drie singles en een tour met Timberlake, bleef het erg stil rondom Denters. "Na die tour merkte ik dat ik weinig contact had met het platenlabel. Na een tijdje bleek dat ze geen nieuw album meer wilden opnemen met mij. Dat was natuurlijk een enorme teleurtstelling, want ik was heel erg trots op wat ik had neergezet en ik wilde wel gewoon door." 

The Voice UK

Na een breuk met het platenlabel verhuisde Denters naar Londen, waar ze een heel 'gewoon' leven leidde en in een Frozen-Yogurt-winkel werkte. Toch bleef ze dromen van een muziekcarrière en dat resulteerde erin dat ze in 2015 meedeed aan The Voice UK. En niet zonder succes: bij haar blind audition draaiden alle vier de juryleden hun stoel. Vlak voor de live-shows werd Denters echter uitgeschakeld. Denters: "Dat was natuurlijk jammer, maar ik had mijn eerste doel al behaald. Ik wilde graag mijn verhaal vertellen. Ik heb namelijk het gevoel dat mensen niet goed weten hoe hard de muziekbusiness kan zijn."

'Je merkt dat de aandacht na zo'n talentenjacht snel afzwakt'

Denters woont nog steeds in Londen, hoewel ze nu tijdelijk in Nederland is. Zij heeft een optreden in de Melkweg waar ze haar eigen show verzorgt. Denters denkt dat haar deelname bij The Voice in Engeland geholpen heeft om ook weer bekend te worden in Nederland. "Mensen hadden natuurlijk al heel lang niks van mij gehoord en tijdens zo een show zijn alle ogen weer op jou gericht. Maar je merkt ook dat de aandacht na zo een talentenjacht weer heel snel afzwakt. Het komt en gaat, maar het is belangrijk dat je de aandacht naar jezelf toe kunt trekken." Denters is niet van plan weer uit de schijnwerpers te verdwijnen: met haar nieuwe muziek die goed bij haar past hoopt ze een langdurige carrière op te bouwen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.