Heb jij altijd al gedroomd om naar Mars te gaan? Dan heb je geluk. Binnenkort stuurt NASA een rover naar Mars, en die zou zomaar jouw naam mee kunnen nemen.

In 2020 zal de rover 'Mars 2020' naar de rode planeet vertrekken. Aan boord is een microchip met namen van een groot aantal aardbewoners erop. Als jij jouw naam wil laten bijschrijven, kun je tot en met 30 september je naam invullen op een speciale site. Naast een virtueel plekje aan boord krijg je ook een officiële boarding pass.

Populair onder Turken

Inmiddels hebben al meer dan 8.5 miljoen mensen zich aangemeld. De meeste aanmeldingen komen vanuit Turkije: Ruim 2,5 miljoen Turken hebben hun naam ingevuld. Op de tweede plek staat India, met 1,1 miljoen aanmeldingen. De VS is derde met bijna een miljoen aanmeldingen. Op de lijst staan tot nu toe 45.000 Nederlanders.

Lees ook

Buitenaards leven op Mars

Het is niet voor het eerst dat NASA zo'n actie houdt. In 2018 nam de Marslander InSight 2,4 miljoen namen mee, ook geëtst in een siliconen computerchip. Wie zich voor beide missies heeft aangemeld kan 'Frequent Flyer Miles' sparen.

Verwacht wordt dat de Mars 2020 in juli 2020 wordt gelanceerd en in februari 2021 op Mars zal neerdalen. De rover zal onderzoek doen naar de geologie van Mars en de mogelijkheid van buitenaards leven in het verleden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.