Bij de algemene ledenvergadering van de VVD in Roermond heeft een motie tegen Jos van Rey, en tegen de VVD fractievoorzitter en vice-fractievoorzitter Dré Peters en Jan Püper geen meerderheid behaald.  De motie werd met 33 tegen 8 stemmen verworpen.

De indieners vinden dat de drie niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 moeten staan.

Ze hebben kritiek op het functioneren van de politici sinds de affaire Van Rey losbrak, en vinden dat de partij moet verjongen. Van Rey trad vorig jaar af als wethouder en Eerste Kamerlid. Hij wordt verdacht van corruptie en het lekken van gevoelige informatie. Momenteel doet het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek naar de oud-wethouder.

Van Rey is ondanks zijn opstappen nog altijd actief voor de fractie. Hij was gisteren aanwezig bij de ledenvergadering, maar wilde niet reageren voor de camera's van de Limburgse omroep L1. Vorige maand werd bekend dat hij in 2014 weer mee wil doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Vorige week bleek al uit een onderzoek van EenVandaag en de Limburgse omroep L1 dat Limburgers het niet vinden kunnen dat van Rey kandidaat zich kandidaat stelt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Gemeentehuis Roermond

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.