Veroorzakers van ernstige verkeersongelukken worden in Nederland lang niet altijd vervolgd blijkt uit cijfers die het AD vandaag publiceert. Er gaan stemmen op om in elke auto verplicht een Event Data Recorder (EDR) te laten installeren. Die ‘zwarte doos’ verschaft data over de laatste seconden voor het ongeval en daarmee zouden meer zaken opgelost kunnen worden.

Jaarlijks raken ongeveer 21.000 mensen ernstig gewond bij een verkeersongeval. In 2017 liep een verkeersongeval voor 613 mensen dodelijk af. Niet al die zaken worden door het Openbaar Ministerie onderzocht. In 2017 deed het OM onderzoek naar 460 ongelukken waarbij iemand overleed of zwaar gewond raakte.

Jeroen Fitters is particulier onderzoeker van verkeersongevallen. Hij wordt ingehuurd door verzekeringsmaatschappijen of bijvoorbeeld rechtbanken om uitsluitsel te geven over wat de toedracht is geweest van een verkeersongeluk. “Als een auto een EDR heeft, is die uitlezen het eerste dat ik doe",  zegt Fitters. Ongeveer de helft van de auto’s die nu van de band rollen heeft zo’n zwarte doos, maar die zijn nog niet allemaal uit te lezen.

info

Wat doet een Event Data Recorder (EDR)?

Een EDR slaat alleen gegevens op als er sprake is van een crash. Dan zijn de gegevens van de vijf seconden voor die crash uit te lezen. Dat gaat dan onder anderen om de snelheid van het voertuig, of er gestuurd of geremd werd en hoe hard de klap was.  Op dit moment hebben bijvoorbeeld de Volvo’s vanaf 2011 en de Toyota’s vanaf 2001 allemaal een ingebouwde EDR.

Volgens Fitters is de informatie uit de EDR uiterst relevant en zouden er zeker meer verkeerszaken opgelost kunnen worden als elke auto een EDR zou hebben. Ook het Verbond van Verzekeraars pleitte er onlangs voor om elke auto er verplicht mee uit te rusten. In de VS is dat sinds 2013  al het geval. De Europese Commissie overweegt zo’n verplichting ook in de EU in te stellen vanaf september 2020.

Volgens de Vereniging van Verkeersslachtoffers worden de EDR-gegevens als ze beschikbaar zijn nu niet altijd uitgelezen door politie of justitie na een ongeval. De vereniging vindt dat dat wel zou moeten gebeuren. Het Openbaar Ministerie laat weten dat wanneer informatie al op andere manieren is verkregen (bijvoorbeeld met behulp van getuigen), inderdaad niet altijd de zwarte doos ook nog eens uitgelezen wordt als dat geen overtuigende, nieuwe informatie kan opleveren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.