De dood van haar zoon luidde het begin in van oorlog in de Gazastrook. Rachel Fraenkel is de moeder van één van de Israëlische scholieren die begin deze zomer ontvoerd en vermoord werd. Maar ze blikt mild en vredelievend terug op het meest recente dieptepunt in de betrekkingen tussen Israël en de Palestijnen.

Ruim anderhalve week na het einde van het Israëlische militaire offensief in Gaza lijkt een hervatting van vredesbesprekingen verder weg dan ooit.

Vergelding

De regering heeft zelfs een nieuwe claim gelegd op een groot stuk grond dat naast het andere Palestijnse gebied dat door Israël omringd wordt, de Westelijke Jordaanoever. Net als de inval van Gaza zou dat een vergeldingsactie zijn na de ontvoering van de drie tieners. Hamas heeft inmiddels bekend de jongens te hebben vermoord.

Rachel Fraenkel reconstrueert de meest bewogen weken van haar leven. Tijdens de vermissing van haar zoon Naftali sprak ze ondermeer voor de Verenigde Naties. Nog altijd predikt de godsdienstlerares een boodschap van vrede.