Elke verkeersdode is onacceptabel. Om die reden wil Nederland het aantal verkeersslachtoffers terugbrengen tot nul in 2050. Daar hangt wel een prijskaartje aan: een investering van 15 miljard euro.

Maar: doen we niets aan de verkeersveiligheid dan vallen er in 2030 veel meer verkeersdoden dan nu. De prognose van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is dat er dan tussen de 470 en 580 doden in het verkeer vallen. Dan zullen er ook drie keer meer gewonden vallen dan nu: 30 duizend.

Gescheiden fietspaden

Peter van der Knaap, directeur van SWOV, vertelt hoe de 15 miljard de weg veiliger zou moeten maken. "Je moet het geld met name investeren in verkeersinfrastructuur en handhaving. We weten bijvoorbeeld dat het veiliger is voor fietsers om op gescheiden paden te rijden. Toch kan je op ongeveer 40 procent van de wegen waar 50 kilometer per uur de limiet is, alleen op de rijbaan fietsen. Dat is een punt om te verbeteren."

Chris van Driel, vader van verkeersslachtoffer Jeffrey van Driel, ziet het regelmatig in zijn gemeente Geldermalsen misgaan, omdat er geen uniformiteit is in de verkeersregels. "Bij mijn woonhuis hebben we drie rotondes liggen, waarvan je bij één rotonde als fietser alleen maar rechtsaf mag, op de tweede rotonde mogen de fietsers zowel links als rechts en bij de derde rotonde mag dat dan weer niet. Gevolg daarvan is dat er regelmatig iemand op de rotonde ligt, omdat de fietser linksaf gaat en de automobilist hem dan net even mist."

Lees ook

Investeren in techniek

Naast goede regelgeving en duidelijkheid op de weg, wijst Peter van der Knaap op meer mogelijkheden. "Technologie in het voertuig kan ervoor zorgen dat je niet harder kán rijden. Als bijvoorbeeld de limiet 130 is en je dan ook echt niet harder kan dan 130, dat kan je regelen. Maar: het is nog belangrijker dat je dat in woonwijken doet." Elke kilometer te hard kan daar al grote gevolgen hebben.

SWOV geeft aan dat de investeringen die nodig zijn lager liggen dan de terugkerende maatschappelijke kosten van verkeersongevallen. Die liggen nu op ongeveer 14 miljard euro per jaar. Investeringen in meer verkeersveiligheid zouden ook tot de meest renderende van de overheid behoren.

Peter van der Knaap (SWOV) en Chris van Driel in gesprek over de investeringen in verkeersveiligheid.