Heb je een tatoeage? Gefeliciteerd! Want de tijd dat het als iets asociaals werd gezien is voorbij. Sterker nog, door je tatoeage vinden mensen je zelfverzekerder, ambitieuzer en socialer dan mensen zonder tatoeages. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd onder ruim 700 respondenten in opdracht van Beautify.nl.

Voor het onderzoek kregen mensen foto’s te zien van dezelfde vrouw zonder tatoeages, met een paar tatoeages en met een sleeve. De ruim 700 respondenten kregen in de enquête willekeurig één van de drie foto’s te zien. En de resultaten waren opvallend. Waar vroeger tatoeages vooral werden geassocieerd met rocksterren en ‘mensen van een bepaalde komaf’ bleek nu het tegenovergestelde het geval.

Zo heeft het hebben van tatoeages geen invloed meer op het geschatte opleidingsniveau (hbo), het geschatte inkomen (2000-2500 euro) en beroep (marketing/ communicatie). Ook blijk je even hip en knap als iemand zonder tatoeages.

Tatoeages hebben wél invloed op de indruk die je maakt als persoon. Waar zonder tatoeages ‘lief’, ‘vriendelijk en ‘vrolijk’ werden gekozen als top drie karaktereigenschappen, stonden ‘zelfverzekerd’ en ‘ambitieus’ bovenaan in combinatie mét tatoeages. Ook word je eerder gezien als een sociaal mens. Opvallend was dat de eigenschappen ‘asociaal’ en ‘brutaal’ bij zowel met als zonder tatoeages het minst werden gekozen. Dat tijdperk kunnen we dus voorgoed afsluiten, aldus Beautify.nl.