Het ziet eruit als een gewone pleister, maar het is een uitvinding die de medische wereld gaat veranderen. De elektro-pleister maakt het mogelijk om de belangrijkste gegevens van een patiënt 24 uur per dag te volgen. Online, via een tablet, een app en die pleister.  

Binnenkort volgen een beha en kousen met dezelfde technologie. Hartslag, ademhaling, temperatuur en zelfs het stressniveau zijn dan op afstand te volgen door een medisch specialist.

Joop Bremer is de eerste patiënt die in Nederland via die pleister gevolgd wordt. Hij is longpatiënt en slecht ter been, een groot deel van zijn controles vinden nu online plaats.

EénVandaag laat zien wat er nu al kan met telemonitoring en welke toepassingen er op korte termijn volgen. 

We spreken verder met de zorgondernemer, de medisch specialist en kijken naar de mogelijkheid ook patiënten in de geestelijke gezondheidszorg nauwgezetter te kunnen volgen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.