Voorzitter Marnix Norder van Aedes, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties, pleit voor de terugkeer van een minister die zich alleen met wonen bezighoudt. Hij deed zijn uitspraak in het Politiek Café van Radio EenVandaag. 

Het woondossier is nu ondergebracht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Kajsa Ollongren (D66) is de verantwoordelijk minister. Norder: "Ollongren is een geweldige minister, maar ze heeft het heel druk. Je wil dat in het kabinet iemand zit die er doorlopend mee bezig is."

We hebben één man of vrouw nodig die volop aandacht heeft voor de woningmarkt

Marnix Norder, voorzitter van Aeds, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties

Stef Blok

"De woningnood is groot. Het kabinet wil dat er jaarlijks 75.000 nieuwe woningen gebouwd worden, maar dat aantal wordt momenteel niet gehaald. Vooral starters kunnen moeilijk aan een woning komen", zegt Norder.

In het vorige kabinet was er wél een aparte minister van Wonen. Dat was Stef Blok (VVD), de huidige minister van Buitenlandse Zaken. Norder pleit: "Wat heel goed was in die periode, was dat er iemand bovenop zat en er vol voor ging. We hebben één man of vrouw nodig die volop aandacht heeft voor de woningmarkt."

Marnix Norder (Aedes) pleit in het Politiek Cafe voor een minister van Wonen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.