Deze week stond er een heroïsche foto van onze jongens en meisjes op oefening in Schotland op sociale media. De minister was op bezoek bij de in de regen oefenende troepen en daarvan werd een foto gedeeld door het account van het Korps Mariniers. 

Twitteraar Roel dacht grappig te zijn en vanaf zijn account (StroopwafelsXXL geheten), stuurde hij de pesterige vraag: "Hebben ze wel regenjassen?"

Natuurlijk doelde de stroopwafelbakker op het gebrek aan lekkere warme kleding en kogels en meer van dat soort problemen waar de Nederlandse militairen mee kampen. 

Het Korps Mariniers reageerde op Twitter: "Regenjassen wel, maar géén stroopwafels. Wij herhalen: géén stroopwafels. We zijn met 2368 mariniers in totaal. Groetjes, de Mariniers"

'Zonder stroopwafels verliezen we de slag'

Roel is sportief en neemt de handschoen op. "Want zonder stroopwafels verliezen we de slag. We doen alles voor het vaderland’’, en hij staat als een waanzinnige wafels te bakken in zijn kraam voor het tuincentrum Overdinkel."

Gelukkig hoeft hij niet alle wafels voor eigen rekening te bakken. De wafelbakker krijgt veel steun van klanten die aanbieden om een paar wafels voor hun rekening te nemen.

Het Korps Mariniers is blij met het initiatief. "Stroopwafels zijn moraalboosters voor onze mariniers."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.