Leeuwarden is culturele hoofdstad van Europa geworden en staat daarmee een jaar lang in de schijnwerpers. Als daar iémand positief over is, dan is dat wel PvdA-prominent en gemeenteraadslid in Leeuwarden Lutz Jacobi. Vandaag is zij de Optimist!

Jacobi is ervan overtuigd dat Leeuwarden en de hele provincie Friesland dit jaar één groot openluchtfestival zal zijn. Ook ging ze in op de kritiek op de organisatie achter de Culturele Hoofdstad 2018. Er zou onder meer veel geld zijn weggehaald bij de buitengebieden van Leeuwarden voor de bestaande culturele instellingen en lange tijd bleven de plannen heel vaag. Jacobi heeft er vertrouwen in dat nu de juiste mensen verantwoordelijk gesteld zijn voor een goede organisatie. 

Sinds november 2018 zit Lutz Jacobi voor de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Leeuwarden. Zij zorgde ervoor dat de partij het grootst bleef en daarmee zorgde ze weer voor wat kleur op de wangen van de PvdA. Vol trots vertelt ze: "Ik heb begrepen dat ik op het bureau van Lodewijk Asscher sta, als symbool van hoop."

Optimist Lutz Jacobi bij Radio EenVandaag

Jacobi ging ook in op de kwestie rondom partijgenoot en Tweede Kamerlid William Moorlag. Ze noemt de situatie 'vreselijk' en 'slecht geregisseerd'. Wel vindt zij dat de verantwoordelijkheid voor de slepende kwestie bij het kamerlid zelf ligt: "Er was één iemand die de stekker er kon uit trekken en dat was Moorlag zelf".

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn HIER terug te vinden. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.