Fotografe Laura Hospes werd vorig jaar na een zelfmoordpoging opgenomen op de psychiatrische crisisafdeling van het UMC in Groningen.

Door foto’s van zichzelf te maken in deze heftige periode kon ze haar emoties uiten. Ze besloot de rauwe, eenzame en soms heftige foto’s naar buiten te brengen, zodat mensen konden zien hoe ze zich voelde. 

Haar foto’s stonden ineens in internationale media als de Daily Mail, Der Spiegel en De Huffington Post. Ze studeerde er cum laude mee af aan de fotoacademie in Amsterdam. Ze won zelfs een Internationale prijs voor aanstormend fotografietalent.

En toch is ze nog steeds niet gelukkig, gaat het nog steeds niet goed met haar. Ze is pas kort echt in behandeling voor haar problemen. Er was niemand die haar complexe problematiek durf aan te pakken. Toen ze eindelijk een plek vond, bleek de wachttijd 10 maanden. 

Gelukkig kon ze eerder beginnen en werkt ze nu aan haar problemen. In de hoop dat ze ooit kan zeggen dat ze leeft voor zichzelf en niet omdat anderen graag willen dat ze bij hen blijft. 

De foto’s van Laura Hospes zijn verschenen in boekvorm. Het boek UCP (de afkorting van de psychiatrische afdeling waar ze verbleef) is vanaf morgen verkrijgbaar. Haar foto’s zijn ook te zien op haar website.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.