Koning Willem-Alexander viert zijn vijftigste verjaardag in Tilburg. De stad heeft een route uitgezet langs dertien werelden die iets vertellen over Tilburg. EenVandaag gaat door de stad met de in Tilburg geboren en getogen Steven Brunswijk, alias de ‘Braboneger’.

De Braboneger werd in 2011 bekend met dit YouTube-filmpje:

De video werd meer dan 300.000 keer bekeken. Daarna werd Brunswijk een YouTube-hit. In filmpjes die hij maakt beschouwt hij met Tilburgs accent de dingen die hem bezighouden, meestal vanuit zijn auto.

In 2016 kreeg Brunswijk zijn eigen televisieprogramma: ‘De Braboneger verkaast?!’, waarin hij met twee van zijn vrienden allerlei dingen ging doen die normaal gesproken alleen witte Nederlanders doen, zoals kamperen. Binnenkort krijgt hij zijn eigen talkshow op Comedy Central: ‘Beste Braboneger’, waar fans hem allerlei vragen mogen stellen.

Brunswijk kent Tilburg als zijn broekzak, daarom vertelt hij ons over ‘zijn’ Tilburg en geeft hij commentaar op Koningsdag in de stad.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.