De KNVB wil graag verder met hoofdsponsor ING. De voetbalbond ziet in de honderden miljoenen schikking van ING met Justitie geen reden de samenwerking te verbreken. Woordvoerder Chris van Nijnatten van de KNVB tegen EenVandaag: “Er is een schikking getroffen met ING met instemming van justitie, daarmee is voor ons de kous af. En ING is een hele belangrijke sponsor voor ons, vooral ook voor de breedtesport.”

'Blij door te kunnen met sponsor ING'

Volgens de KNVB is er geen discussie geweest over het sponsorschap ‘omdat de zaak vrij compleet naar buiten kwam inclusief schikking.’ Bang voor negatieve gevolgen is de KNVB niet. Nijnatten: “Er is een fout gemaakt, dat kan, maar er is ook overeenstemming bereikt over een oplossing. Voor ons zitten er daarom geen nadelige gevolgen aan, sterker nog, we zijn blij met deze sponsor door te kunnen gaan.” De KNVB noemt ING een ‘zeer goeie, trouwe sponsor’.

Lees ook:

Schikking ING met Justitie

De schikking van 775 miljoen euro die ING met Justitie sloot, is vanwege ernstige nalatigheid bij het voorkomen van witwassen. Van de schikking is 675 miljoen euro boete en 100 miljoen wordt terugbetaald aan de Staat vanwege wederrechtelijk verdiend vermogen. 

Lees ook:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.