Heeft Bisschop Punt plannen gehad voor een pauselijk bezoek aan Nederland? En heeft Kardinaal Eijk hier een stokje voor gestoken? En is het een gemiste kans of is het juist goed dat paus Franciscus niet naar Nederland komt?

Volgens dagblad Trouw blokkeert kardinaal Eijk het bezoek van paus Franciscus aan Nederland. De kardinaal zou bang zijn geweest dat het Nederlandse publiek niet zou warmlopen voor een bezoek van de kerkvader. 'Een goed besluit' volgens van kerkhistoricus Ton van Schaik. 'De kerk moet eerst iets doen aan het negatieve imago dat het nu heeft'. 

Bisschop Punt is verbaasd en teleurgesteld over het afketsen van het pausbezoek. Uit de entourage van paus Franciscus kreeg bisschop Punt juist signalen dat er mogelijkheden waren om naar Nederland te komen. Kerkhistoricus Paul van Geest vindt het een gemiste kans. Het zou zowel voor de katholieke gemeenschap en Nederland juist goed zijn als de paus naar ons land toe kwam. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.