EenVandaag-journalisten Jan Ponsen en Jelle Visser zijn door de rechter in het Duitse Eschweiler vrijgesproken. De twee journalisten moesten voor de rechter verschijnen vanwege ‘het schenden van de vertrouwelijkheid van het woord’. De strafzaak werd aangespannen door Heinrich Boere, de veroordeelde Nederlandse oorlogsmisdadiger die jarenlang op vrije voeten was in Duitsland.

In september 2009 bezochten Ponsen en Visser met een verborgen camera Boere in het bejaardentehuis in Eschweiler. Vandaag is de zitting. Nabestaanden van de slachtoffers, zoals mevrouw Dinja Bicknese (dochter van de door Boere vermoorde Bredase apotheker Bicknese) en mevrouw Annie Schröder-Schilte (dochter van hoteleigenaar Schilte in Helden-Panningen; verraden door Boere en omgekomen in een concentratiekamp) zijn speciaal naar de zitting gekomen om de EenVandaag-journalisten te ondersteunen. Ook de NVJ en de Duitse journalistenvakbond zijn aanwezig. Ponsen en Visser hing een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd. Een verslag vanuit Eschweiler

De beladen reportage:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.