Begin dit jaar werd het OM door het gerechtshof gedwongen strafrechtelijk onderzoek te doen naar het vermeende misbruik van twee minderjarige Turkse jongens door oud-topambtenaar Joris Demmink. Uit een uitzending van EenVandaag van vrijdag bleek dat het OM nog niet naar Turkije is geweest.

Dossier EenVandaag deed wel onderzoek in Turkije naar de Turkse connectie. Samen met oud-chef Criminele Inlichtingendienst Klaas Langendoen is onder andere gesproken met een oud-rechter, met onderzoeksjournalist Burhan Kazmali en met één van de twee Turkse jongens die in 2008 aangifte deden tegen secretaris-generaal Joris Demmink wegens seksueel misbruik.

In Radio EenVandaag een gesprek met redacteur Jan Born over het onderzoek en de uitzending van vanavond. Bekijk rechtsboven op deze pagina alvast een promo.

Dossier EenVandaag is vanavond om 21.25 u te zien op NPO 2Bekijk ook de site van Dossier EenVandaag.

Bekijk hieronder de uitzending van vrijdag terug:

Promo Dossier EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.