Goed nieuws voor kale mensen, of tenminste: goed nieuws voor mensen die last hebben van het kaal zijn. Er is een doorbraak in de strijd tegen ongewilde kaalheid. 

Het medicijn cyclosporine A, al langer gebruikt tegen auto-immuunziektes, blijkt haargroei te bevorderen. Als je dat middel combineert met een stof met de naam Way-316606, een pil tegen botontkalking, kunnen de haren op een kaal hoofd weer gaan groeien. De resultaten van het onderzoek dat hier achter kwam, zijn gepubliceerd in het tijdschrift PLOS.

'Kaalheid is geen ziekte'

Er zijn al wel pillen tegen, met name beginnende, kaalheid maar die werken vaak niet en hebben vaak veel en nare bijwerkingen. Nu is er dus iets gevonden dat echt lijkt te werken. Al blijven er twijfels over of dit middel wél veilig is.

In elk geval maakt het nieuws op sociale media een hoop los. Veel boze mannen balen ervan dat kaalheid als een ziekte wordt gepresenteerd. Men vindt dat dubieus:

Is met het nieuws het einde van haartransplantatie-klinieken in zicht? Waarschijnlijk toeval, maar wel opvallend: er is ineens veel reclame van één kliniek voor de splinternieuwe ARTAS. Dat is een robot die een haartransplantatie buitengewoon zorgvuldig kan uitvoeren: