De NS staakt een proef met duidelijkere symbolen in stiltecoupés. Gebleken is dat meer dan 90 procent van de reizigers weet dat ze in een stiltecoupé zitten, maar zich daar niets van aan trekt. 

Volgens de NS blijft de conducteur reizigers tot stilte manen, maar zouden reizigers dat onderling ook meer moeten doen.

In Radio EenVandaag een gesprek met Rikus Spithorst van de Maatschappij voor Beter OV. Ook spreken we Marli Huijer, filosoof en denker des vaderlands. Wanneer heeft zij voor het laatst treinreizigers tot stilte gemaand? En een gesprek met Evelien Tonkens, hoogleraar Burgerschap en Humanisering van de Publieke Sector aan de Universiteit voor Humanistiek.

Spreekt u mensen aan op hun gedrag in de openbare ruimte?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.