Morgen is in de Eerste Kamer een hoorzitting over de nieuwe Donorwet. Potentiële donoren, ontvangers van een orgaan en nabestaanden zullen de senatoren hun verhaal vertellen. Ook artsen komen uitgebreid aan het woord.

Allemaal vooruitlopend op de uiteindelijke stemming (vermoedelijk later dit jaar) die zal bepalen of Nederland het ‘ja ik ben donor tenzij-’ systeem gaat krijgen. 

EenVandaag ontmoette alvast twee vrouwen die morgen de Eerste Kamer zullen toespreken. Een van hen is Shirley Man (23) die al drie jaar op de wachtlijst staat voor een nieuw hart. Haar is er alles aan gelegen dat het nieuwe systeem er door komt, omdat dat  zal leiden tot meer beschikbare organen. De ander is Anjo van de Mortel, wier man in 2009 zijn organen afstond. Anjo besloot daarna haar donorregistratie in te trekken. 

Vorig jaar deed het EenVandaag Opiniepanel onderzoek naar het draagvlak voor een nieuwe donorwet, bekijk hier de resultaten van dat onderzoek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.