De hoofverdachte van de kunsthalroof in Rotterdam vorig jaar moet zes jaar en acht maanden de gevangenis in. Een handlanger van de hoofdverdachte, kreeg dezelfde straf.

Vorig jaar stal de hoofdverdachte samen met een nog voorvluchtige vriend in totaal zeven doeken en aquarellen uit museum de Kunsthal in Rotterdam. Het ging hier om werken van schilders als Picasso en Gauguin. De werken hadden een waarde van zo'n zeventien miljoen euro. De hoofverdachte en handlanger hadden eerder al bekend. 

De verdachten probeerden in Roemenië twee doeken te verkopen, wat heeft geleid tot de arrestatie van vijf verdachten. Wat er vervolgens met de werken is gebeurd, is tot nu toe onduidelijk. De moeder van de hoofverdachte verklaarde eerder de doeken te hebben verbrand, maar trok die verklaring later weer in. 

De zaak is met de veroordeling niet afgedaan. Omdat de andere verdachten nog niet hebben bekend, krijgen zij een langer proces. Ook de moeder van de hoofdverdachte kan nog worden vervolgd, wegens de vernietiging van de schilderijen.

EenVandaag maakte eerder een overzicht van alle gebeurtenissen rondom de kunsthalroof

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.