Maandelijks zijn er tien meldingen van spookrijders op de Nederlandse wegen. Twee van deze meldingen liepen de afgelopen dagen uit op gruwelijke ongelukken. Op de A73 kwamen twee mensen om het leven en op de A12 raakten drie mensen gewond en was er enorme chaos. 

Hoe komen chauffeurs aan de andere kant van de snelweg? Niemand wil het, maar toch gebeurt het geregeld. Vooral ’s avonds en met slecht weer komt het voor dat mensen een afrit voor een oprit aanzien en zo in levensgevaarlijke situaties terecht komen. 

Gerard Tertoolen is verkeerspsycholoog en verdiept zich al langer in het hoe en waarom van de spookrijders. Volgens hem zijn het vooral ouderen en jongeren die spookrijders zijn. Een reden voor ouderen is dat het verkeer niet meer te overzien is, maar bij jongeren is er geregeld drank in het spel. 

Martine Schopman reed vorig jaar op een Limburgse snelweg, toen ze na het inhalen twee koplampen op zich af zag komen. Met hulp van een alerte vrachtwagenchauffeur lukte het haar zo in te dikken dat de spookrijder precies tussen de vangrail en de zijspiegel van haar auto paste. Honderd meter verder botste de spookrijder tegen een auto. De chauffeurs konden het niet navertellen.