Word jij altijd ’s nachts wakker? En is dat meestal rond dezelfde tijd? Dat kan wijzen op een gezondheidsprobleem. Dat staat in een veel gedeeld artikel op levenlangfit.com. De redactie baseert zich op ‘traditionele Chineze geneeskunde’. Volgens die theorie hebben de organen in ons lichaam een 24-uurs cyclus waarbij elke twee uur een ander orgaan een piek in de activiteit heeft. Als je telkens rond hetzelfde tijdstip wakker wordt kan dit duiden op een mogelijk robleem met het orgaan dat op dat moment piekt.

Tussen 23 en 1 uur: het piekmoment van je galblaas. Mocht je vaak wakker worden in dit tijdstip dan moet je misschien minder vet voedsel eten of minder koffie/alcohol  drinken. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je hard over jezelf en anderen oordeelt en hierdoor verbitterde gevoelens koestert.

Tussen 1 en 3 uur: Als je in deze uren wakker wordt dan kan het zijn dat er iets mis is met je lever. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je boos bent of veel woede hebt die je niet op een goede manier kan verwerken.

Tussen 3 en 5 uur: Op dit tijdstip heb je te maken met je longen. Je moet vaak hoesten, en je hebt vaak last van slijm in je keel. Je kunt hiervoor het beste naar je huisarts gaan. Mentaal gezien kan het veel betekenen dat je verdriet hebt wat je niet gemakkelijk kunt verwerken.

Tussen 5 en 7 uur: In deze tijd is het vooral de piek van je dikke darm. Het kan te maken hebben met je spijsvertering, heb je daar weleens last van? Of heb je vaak last van een slechte adem of een opgeblazen gevoel? Geestelijk gezien betekent dit dat je ontevreden bent over bepaalde dingen.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.