'De Pil' is voortaan niet alleen meer voorbehouden aan vrouwen, want er is nu een pil voor mannen die net zo effectief is. Dat schrijft Time Magazine. De mannenpil wordt nu nog getest, maar een nieuwe studie toont aan dat de pil zowel effectief als veilig is.

Het gaat om de DMAU-pil die de afgelopen maanden op 83 mannen werd getest. De resultaten zijn veelbelovend: hormoonwaarden werden verlaagd zonder dat het invloed had op testosteronwaarden. De pil is op dezelfde manier opgebouwd als de vrouwelijke anticonceptie-variant.

Er zijn nu al mannelijke anticonceptiemiddelen, maar die bestaan uit injecties of gels die soms meerdere keren per dag moeten worden gebruikt. De mannenpil is gebruiksvriendelijker en hoeft slechts één keer per dag te worden geslikt. Er zijn nog wel langere studies nodig voordat de pil uiteindelijk op de markt zal komen, zeggen de onderzoekers. Daar is het dus nog even op wachten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.