De nieuwe Edward Snowden of Bradley Manning, hij zou zomaar vandaag in Alkmaar kunnen rondlopen. Daar start vandaag namelijk het OHM 2013, de grootste hackersconferentie van Europa. Op het OHM, dat staat voor Observe, Hack, Make, wordt onder meer gesproken over privacy, een actueel onderwerp gezien de recente onthullingen van NSA-klokkenluider Edward Snowden en de gisteren veroordeelde soldaat Bradley Manning, die naar klokkenluiderssite Wikileaks lekte. 

Vanavond zal Wikileaks-oprichter Julian Assange de deelnemers aan de conferentie toespreken via een live-videoverbinding. Het onderwerp privacy, een van de onderwerpen van de conferentie, ligt gevoelig, zeker sinds de openbaringen van NSA-klokkenluider Edward Snowden, die het grootschalige internetaftap-programma Prism aan het licht bracht. En natuurlijk heeft ook de uitspraak in de zaak rond Bradley Manning, de Amerikaanse soldaat die gevoelige gegevens lekte naar klokkenluiderssite Wikileaks en gisteren werd veroordeeld, de aandacht. 

De internationale internetgemeenschap komt al sinds 1989 bijeen op een reeks conferenties om de staat van de huidige technologie, de toekomst ervan en de sociale en politieke consequenties van hun werk te bespreken. Eerdere edities in de reeks legendarische hackerbijeenkomsten waren: Hacking at Random (HAR2009), What The Hack (WTH2005), Hackers at Large (HAL2001), Hacking in Progress (HIP’97), Hacking at the end of the Universe (HEU1993) en de Galactic Hacker Party in 1989.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.