Anderhalf jaar voordat de eerste vakantievluchten van de uitgebreide luchthaven Lelystad moeten opstijgen zwelt het verzet in verschillende delen van Nederland aan. Niet alleen inwoners van Overijssel, maar ook bewoners op de Veluwe en in Friesland maken zich grote zorgen over de aanvliegroutes en de hoogte waarop de toestellen gaan vliegen.

Lelystad moet vanaf 1 april 2019 gaan dienen als ‘overloop’ voor Schiphol, dat tegen zijn plafond van maximaal 500.000 vliegbewegingen zit. De luchthaven moet na een verbouwing de komende jaren toegroeien naar zo’n 45.000 vluchten per jaar. Maar op allerlei plaatsen in Nederland groeit de bezorgdheid over het ‘vakantievliegveld’. Actiegroepen ’HoogOverijssel’, ‘Laagvliegroutes Nee’, ‘Red de Veluwe’ en ‘Nee tegen laagvliegende vliegtuigen’ bieden vandaag aan de Tweede Kamer petities aan die in totaal door 80.000 mensen zijn ondertekend. 

Milieueffecten

De actievoerders zijn niet pertinent tegen uitbreiding van Lelystad, maar wel tegen de manier waarop besluiten tot stand zijn gekomen. Zo hebben ze kritiek op het beperkte onderzoek naar de milieueffecten van het vliegveld waardoor de impact op de natuur op de Veluwe en in Friesland niet is onderzocht. Ook zijn de actievoerders niet te spreken over het gebrek aan inspraak over de vliegroutes. Bij de zogeheten Alderstafel - het door de overheid ingestelde overlegorgaan dat adviseert over luchtvaart - is een aantal gemeenten en provincies lange tijd niet betrokken geweest. 

Lage vlieghoogte

Voornaamste splijtzwam vormt echter de relatief lage vlieghoogte - tussen de 1500 en 1800 meter - waarop toestellen over een afstand van in totaal vele tientallen kilometers gaan vliegen. Horizontaal en dus met veel geluidsoverlast, vrezen de actievoerders. En dat over beschermde natuur- en stiltegebieden.  

Volgens staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) en Luchtverkeersleiding Nederland zijn de geplande vlieghoogtes echter nodig om te voorkomen dat het vliegverkeer van Lelystad in aanraking komt met vliegverkeer van Schiphol. De actiegroepen, met onder andere piloten in hun gelederen, en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) spreken dat tegen. Zij hebben zelf een alternatieve route ontwikkeld, waardoor toestellen hoger kunnen vliegen. 

Dijksma en de luchtverkeersleiding hebben al erkend dat de huidige indeling van het luchtruim maar plaats biedt voor maximaal 10.000 vluchten van en naar Lelystad. Het ruim moet de komende jaren dus hoe dan ook worden aangepast. Volgens deskundigen gaat die klus nog jaren duren en zal pas in 2023 zijn afgerond. De actiegroepen pleiten er daarom voor de opening van Lelystad uit te stellen tot na aanpassing van het luchtruim. 

EenVandaag besteedde eerder aandacht aan het protest tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Bekijk hier het item terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.