Vannacht botste een riviercruiseschip tegen een vrachtschip aan op de Waal bij Nijmegen. Het is het zoveelste ongeluk op het water waar een riviercruiseschip bij betrokken is. Wat gaat er fout?

Ze zijn immens populair bij, vaak, oude mensen: de lage, lange schepen waarmee je over de rivier naar steden door heel Europa kunt varen. Eén zo'n schip, de MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scyllamaar, botste vanochtend tegen een vrachtschip met auto's op de Waal. Er vielen ditmaal geen gewonden, maar bij eerdere ongelukken in Duitsland was dat wel het geval. Bij een ander ongeluk in 2016 vielen er zelfs twee doden.

'Ongelukken door snelle groei'

Bert Klein is bestuurder bij vakbond Nautilus en legt uit dat de interesse in dit soort reizen de afgelopen jaren enorm is toegenomen. "Er gaan miljoenen in om." Klein vermoed dan ook dat die snelle groei, de oorzaak is voor de ongelukken. "Om deze boten te besturen heb je immers gekwalificeerd personeel nodig. Waar moet je al die mensen vandaan halen als je maar blijft uitbreiden? Europa heeft maar een beperkte capaciteit aan opleidingen"

En dan wordt er volgens Klein ook nog eens binnen de vaarwereld personeel weggekaapt bij een ander. "Dat heeft dan tot gevolg dat mensen te snel promoveren naar posities die veel verantwoording vragen. En dan zie je dat ze de ervaring missen. Het gaat gewoon te snel."

Radio-intervierw: Bert Klein, bestuurder bij vakbond Nautilus, over de ongelukken met riviercruises.

Geen makkelijk klusje

Het besturen van een passagiersschip is geen makkelijk klusje. Klein: "Als je in de auto zit en je trapt op de rem, dan sta je over het algemeen binnen een autolengte stil. Met varen duurt het wat langer."

Je moet rekening houden met allerlei omstandigheden, zo vertelt de bestuurder van Nautilus. "In wat voor stroming zit je, staan er bruggen, staan er pijlers... Je moet ook de rivier goed kennen en je moet goed tegemoet komend vaarverkeer goed in kunnen schatten."

'Geld laat niemand liggen'

Een oplossing van het probleem ziet Klein dan in het opleiden van jonge mensen. Zo zijn er volgens de vakbond bestuurder te weinig jongeren die zich inschrijven bij een technische studie.

Moeten er ook minder riviercruises varen als er te weinig personeel is? Klein: "Daar ben ik voorstander van, maar als mensen geld kunnen verdienen, dan laten ze dat natuurlijk niet liggen."