Heeft de Limburgse vastgoedmiljonair en Ghanese Koning Arthur Paes kinderen misbruikt in Ghana of niet? Journaliste Sanne Terlingen onthulde dat er aangifte is gedaan tegen Paes wegens kindermisbruik. Ze schreef meerdere artikelen over de zaak en won er de journalistieke prijs De Loep mee, maar zegt nu dat ze wordt bedreigd en lastiggevallen. 

De Nederlander Arthur Paes is woest over de beschuldiging aan zijn adres, ontkent in alle toonaarden en zet alles op alles om zijn naam te zuiveren. Volgende week dient in Amsterdam een kort geding over de zaak, want Paes wil dat Terlingen stopt met haar beschuldigingen. Een opvallende stap volgens journalistenvakbond NVJ, omdat niet het medium, maar de persoon voor de rechter wordt gesleept.

Dat overkwam eerder onderzoeksjournalist Eric Smit, die artikelen en een biografie over Nina Brink schreef. Hoe kijkt hij naar deze zaak? Kunnen journalisten nog wel iets onthullend zonder dat ze direct voor de rechter staan?

In EenVandaag journaliste Sanne Terlingen en de advocaat van Arthur Paes, Jan Thomassen. Verder een gesprek met onderzoeksjournalist Eric Smit en hoogleraar journalistiek Mark Deuze.

Lees ook