GGZ-instelling Momentum weigert dit jaar nog patiënten van zorgverzekeraar VGZ te behandelen. De reden: ze zitten aan het maximumbedrag voor patiëntenzorg dat de verzekeraar voor dit jaar heeft afgesproken.

Momentum heeft al voor honderdduizenden euro's gratis patiënten moeten behandelen, maar kan zo niet verder werken als het niet failliet wil gaan. EenVandaag spreekt met een patiënte die aan boulimia (eetstoornis) lijdt en nu geweigerd is door Momentum, een Brabantse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Dat bevestigt ook haar huisarts, Joep Kamphoven.

We gaan langs bij Momentum waar bestuurder en psychiater Wim Schouten uitlegt wat er aan de hand is. Volgens advocaat gezondheidsrecht Steef Verheijen is deze situatie absoluut niet uniek. Meer zorginstellingen, ook buiten de GGZ, liggen in de clinch met de zorgverzekeraars. Zorgverzekeraar VGZ reageert in de uitzending.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.