De GGD wil dat jongeren van energiedrankjes afblijven. Producten waar teveel cafeïne in zit, veroorzaken hartkloppingen en verhoogde stress. Mocht er genoeg maatschappelijk draagvlak zijn, dan wil de GGD de drankjes zelfs uit de schappen van de supermarkt halen.

Volgens de GGD kunnen kinderen die veel energiedrankjes drinken, blijvende schade oplopen. De bedenker van Space power energy vindt dit onzin. Dave Minten: "In een kop koffie zitten evenveel werkzame stoffen."

De rector van het Ichtus college in Dronten, Geert Drexhage, verbood in 2008 al de energiedranken zijn school. EenVandaag neemt daar een kijkje. Niet alle jongeren zijn het eens met een dergelijk verbod. Op Hyves werd in 2008 al een protestgroep opgericht.

Daarnaast komt een hoogleraar voedingskunde in Amsterdam, Jaap Seidell, aan het woord: zijn de enegiedrankjes echt zo slecht als door de GGD wordt beweerd?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.