Weerman Piet Paulusma moet na 23 jaar vertrekken bij SBS6. Zijn contract is niet verlengd: de zender wil een andere kant op met het weerbericht.

"Het is een strategische keuze van de leiding van SBS6", zo vertelt Paulusma in een eerste reactie bij Omrop Fryslân. "Die heeft gezegd: 'We gaan een andere kant op met het weer en daar hebben we Piet niet bij nodig'." Paulusma noemt dat jammer en had graag de 25 jaar volgemaakt.

'Piet hoort bij SBS6'

Op Twitter is 'Piet Paulusma' al sinds de bekendmaking van het nieuws trending topic. Veel mensen zijn niet te spreken over de beslissing om de weerman van SBS6 te halen. Net als 'America's Funniest Home Videos' vinden zij dat Paulusma simpelweg bij de zender hoort.

Anderen hopen dat er nog iets te doen is aan zijn vertrek: 'Piet Paulusma moet blijven!'

En natuurlijk, zoals het hoort op Twitter, is het nieuws ook reden voor een aantal woordgrappen.

Nieuwe koers weerbericht

Talpa, eigenaar van SBS6, heeft meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka van RTL binnengehaald als vervangers van Paulusma. Zij zullen mee gaan denken over de toekomst van het weer op de zender.

Tot het einde van dit jaar is het welbekende 'oant moarn' nog te horen op SBS6: op 31 december presenteert Paulusma zijn laatste weerbericht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.