Gedupeerde ouder Angelica Engels vindt het volkomen terecht dat het kabinet vandaag is afgetreden. Al kan het nooit de schade en het verdriet compenseren die haar en vooral haar kinderen is aangedaan. "De emotionele schade blijft onbetaalbaar."

Met spanning volgde Angelica vandaag de berichten uit politiek Den Haag. Dat de ministerploeg uiteindelijk besloot af te treden noemt ze 'niet meer dan logisch'. Maar ook overheerst er nog steeds een gevoel van cynisme bij haar over de politiek. "Het geeft toch een gevoel van genoegdoening, maar het weegt niet op tegen alle pijn die mijn gezin is aangedaan. En wat mij betreft mogen al die ministers op een eiland gaan zitten, ik ga er niet over."

Vertrouwen niet hersteld

Het is voor haar onvoldoende om het vertrouwen in de overheid weer te herstellen, daarvoor is er simpelweg te veel gebeurd. "Er is ons zoveel aangedaan, wij zitten al jaren in de ellende. Die emotionele schade is echt onbetaalbaar. Ik heb geen enkel vertrouwen meer in de staat."

Ze heeft het idee dat veel politici geen idee hebben hoe het voelt om onterecht in het beklaagdenbankje te zitten. "Zij eten er geen boterham minder om. Wij moesten jaren naar de voedselbank en geld lenen van familie. Dat is en in triest."

Belastingdienst nog altijd niet over de brug gekomen

Wat haar vooral steekt is dat de belastingdienst nog steeds niet over de brug is gekomen met een oplossing voor de getroffen ouders. Maar ook de toegezegde 750 euro voor de feestdagen heeft ze nog niet op haar rekening gekregen. "Dat vind ik echt schandalig. Het zorgt er ook niet voor dat ik weer een beetje geloof kan hebben in het systeem."

Angelica kreeg ik in 2016 te horen dat haar kinderopvangtoeslag werd stopgezet. Tevergeefs probeerde ze in contact te komen met de Belastingdienst, maar ze kreeg steeds 0 op het rekest. In totaal moest ze 20.000 euro terugbetalen."Telkens moet je weer bewijzen dat je recht hebt op toeslag, dat levert zo'n enorme druk op. Het duurde zo lang allemaal en dat is echt slopend."

Lees ook

Nooit een verjaardagsfeestje

Ze raakte zelfs tijdelijk half verlamd door alle stress. Maar het ergste vindt ze wat haar kinderen hierdoor is aangedaan. "Mijn dochter heeft nog nooit een verjaardagsfeestje gegeven.

Ze zei op een gegeven moment tegen me: 'Het geeft niet dat je geen geld hebt mama'. Zo'n opmerking raakt je als moeder diep in je hart. Dat hoort een kind van 5 niet te zeggen."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.