De griepgolf is nog lang niet afgelopen, voorspellen artsen. En dat komt mede doordat de griepvariant die nu heerst niet is opgenomen in de griepprik van dit seizoen. Ook al heb je een griepprik gehad, dan ben je dus niet beschermd tegen deze griep. Maar toch kun je zelf wel wat doen om te voorkomen dat je besmet wordt. De New York Post zet de dingen op een rijtje die je vooral niet aan moet raken. 

Vliegtuigdienbladen en stoelzakken

Dit zijn sowieso de vieste dingen in het vliegtuig om aan te raken, viezer dan de WC. Dat komt omdat ze noiit worden schoongemaakt. Eerdere onderzoeken vertoonden zelfs sporen van MRSA en de E.coli bacterie.

Vasthoud-stangen in het OV en OV-oplaadmachines

Beter is het om helemaal niet met het openbaar vervoer te reizen maar als je het dan toch doet, raak dan zo weinig mogelijk aan. De meest vieze dingen zijn de stangen en lussen waar je je aan vast kunt houden en en de kaartjesautomaten. 

Koffieautomaten en watercoolers

Je kunt op je werk nog zo je best doen om zieke collega’s te ontlopen, maar als je zonder na te denken op dezelfde knoppen drukt van de koffieautomaat word je alsnog ziek. 

Zeepautomaten op de WC

1 op de 4 zeepdispensers op openbare WC’s zijn besmet met bacteriën waar je ziek van kunt worden. Zelfs de zeep zelf kan besmet zijn.

Gangpadstoelen

Vermijd alle gangpadstoelen, of het nou in het theater, OV of bioscoop is. De gangpadstoelen en stoelleuningen zijn namelijk veel viezer doordat ze aangeraakt worden door meer mensen die zich er even aan vasthouden in het voorbijgaan. 

Peper- en zoutstellen

Het vieste dat in een restaurant op tafel staat, ze worden namelijk zelden schoongemaakt. 

Alles in de sportschool

Bacteriën houden van vochtige warmte, vooral zweet. Je handen plaatsen op een sporttoestel waar net een ziek iemand enorm zwetend op heeft staan te sporten is dus vragen om problemen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.