Vliegen is lang niet altijd een pretje. Je zit altijd achter iemand die de stoel meteen naar achteren doet of je zit voor huilende kinderen. Het enige dat je dan wat troost en afleiding kan geven zijn de films en TV-series die je op het scherm van de stoel voor je kunt bekijken.

Dat pleziertje wordt ons nu afgenomen, schrijft de New York Times.

Steeds meer vliegmaatschappijen kiezen er namelijk voor die schermen weg te halen. Reden? De schermen zijn te duur en te zwaar. Een scherm in zo’n stoel kost al gauw 10.000 dollar om aan te schaffen en te installeren. Ze raken echter al snel verouderd en ze tellen flink mee in het gewicht van het toestel, en dat kost weer brandstof. Daarom kiezen steeds meer maatschappijen ervoor de schermen uit hun vliegtuigen te halen. 

Om de passagiers toch koest te houden tijdens de vlucht hebben ze een andere optie: een app waarmee er toch nog films en TV-series bekeken kunnen worden, maar dan wel op je eigen mobiel of tablet. Wat overigens ook heel handig is, is de downloadfunctie van Netflix. Zo kun je hoog in de lucht toch je favoriete Netflix serie of film bekijken.