Alexander Klöpping heeft een prachtige drone met fantastische camera. Hij ging een stukje vliegen boven de Dam en het Centraal Station van Amsterdam. De politie kon dit echter niet waarderen.

Politieagenten hebben de luchtvaartpolitie erbij gehaald. Daarna is Alexander anderhalf uur ondervraagd op het bureau. Vliegen met een drone boven een stad mag niet. Voornamelijk in tijden waarin de terreurdreiging groot is, is vliegen met een drone niet toegestaan.

Het blijkt dat als je een drone bestuurt, je gezagvoerder bent. Je moet een convenant sluiten met de verkeerstoren. Alexander had dat niet geregeld. Het verhaal is uiteindelijk afgedaan met een boete van 300 euro en een inname van zijn drone.

De luchtvaartpolitie, zo vertelt Alexander Klöpping in de podcast 'De Eeuw van de Amateur', zou de hele dag bezig zijn met het bekeuren van jongeren die illegaal met hun drone hebben gevlogen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.