VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan aan de formatietafel zitten. Fractieleiders Rutte, Buma, Pechtold en Klaver laten vandaag weten een poging te gaan wagen om een kabinet te vormen, al zal het niet gemakkelijk zijn.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan onderhandelen over een nieuw kabinet. Vanmorgen spraken ze voor het eerst samen met verkenner Schippers. Na afloop lieten alle fractieleiders weten dat ze verder willen praten, maar de grote verschillen blijven ze benadrukken. Is de kans dat GroenLinks en VVD gaan samenwerken reeël of zijn deze onderhandelingen vooral voor de bühne? Daar spreken we over met politiek commentator Remko Theulings. 

Ook op het Binnenhof: de nieuwe Kamer wordt geïnstalleerd. 150 Kamerleden leggen een eed af waarin ze beloven dat zij trouw zullen zijn aan de koning en de grondwet. Er zijn 71 nieuwe Kamerleden. Ook is er een geheel nieuwe partij in de Tweede Kamer: Forum voor Democratie. We spreken Farid Azarkan (DENK), Thierry Baudet en Theo Hiddema (Fvd) over hun eerste dag als volksvertegenwoordiger.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.