Grote teleurstelling in Rotterdam gisteren toen Feyenoord er onverwachts niet in slaagde om kampioen te worden. Maar in plaats van dat de supporters thuis gingen uithuilen, ging een deel van hen de stad in om te rellen.

De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om de straten rond de Coolsingel schoon te vegen - de plek waar veel mensen hoopten de huldiging van Feyenoord vandaag te kunnen meemaken. Ongeveer honderd relschoppers werden gearresteerd. 

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, had vorige week nog gewaarschuwd: "Ik wil uitdrukkelijk meegeven dat als zondag op grote schaal grote rellen zullen uitbreken, wij ons zullen beraden of de huldiging dan zou moeten plaatsvinden. We willen goed gedrag belonen en niet slecht gedrag belonen."

Maar ondanks de rellen, heeft de burgemeester laten weten de eventuele inhuldiging toch te willen laten doorgaan volgende week. Een terechte beslissing?

Edward van de Torre heeft veel onderzoek gedaan naar voetbalgeweld en vindt van wel: "Als hij had besloten om de inhuldiging niet door te laten gaan, waren er ook rellen uitgebroken."

Ook Yoeri Kievits, van de harde kern Feyenoord hooligans, is te gast om te vertellen hoe hij gisteren de teleurstelling heeft beleefd en om vooruit te blikken naar volgende week. Wordt het dan weer onrustig?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.