'Beauty is in the eye of the beholder.' En dus is het overal om ons heen: we hoeven het alleen maar te zien. Ontdek schoonheid, het geeft hoop. Edelsmid Eva van Kempen weet het uit eigen ervaring, zij is vandaag de Optimist.

Momenteel zijn door Van Kempen ontworpen sieraden te zien in Kasteel het Nijenhuis van Museum de Fundatie, in Heino/Wijhe. Twee jaar geleden lagen haar sieraden echter nog in het Amsterdam Medisch Centrum. Het ziekenhuis is de plek waar ze geïnspireerd raakte voorzet project 'LifeLines', een expositie van sieraden vervaardigd uit ziekenhuismaterialen.

Hoop

Van Kempen lag in het AMC voor behandeling tegen kanker. “Ik ontdekte toen iets onverwachts,” vertelt Van Kempen. Ze begon de schoonheid te zien in infuussnoeren, bloedbuisjes, injectienaalden en andere ziekenhuismaterialen. “Het besef dat mensen deze materialen bedenken, ontwerpen en produceren in een poging om mensen zoals ik te redden ontroerde mij. Het gaf mij hoop, het bracht geruststelling.”

Optimist Eva van Kempen bij Radio EenVandaag

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn HIER terug te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.