Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch krijgen te maken met een aantal relatief onbekende tegenstanders in de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA.

De groep Linksom! binnen de PvdA presenteert vrijdag een eigen kandidaat: de voorzitter van de PvdA in Ridderkerk, Gerard Bosman.

Bosman is een van de initiatiefnemers van Linksom! De groep bestaat uit PvdA'ers die ontevreden zijn over de huidige koers van de partij. Zij willen dat de PvdA terugkeert naar haar sociaaldemocratische idealen.

Verder mengde Pelle Oosting uit Deventer zich in de strijd. In een videoboodschap spreekt hij zich uit voor een linkse koers en ,,positieve politiek´´.

Ogenschijnlijk kansloze outsiders in de strijd om het lijsttrekkerschap; dat hebben we eerder gehoord. Friezin Lutz Jacobi nam het vier jaar geleden op tegen Diederik Samsom en Ronald Plasterk. We praten met Jacobi over haar beweegredenen om dit te doen.

Tot maandag 10 uur kunnen zich nog kandidaten melden. Op 9 december moet duidelijk zijn wie de PvdA-kar gaat trekken bij de verkiezingen in maart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.