Woensdag was er grote paniek aan boord van de TGV van Parijs naar Marseille. De conducteur hoort bij het passeren van de wc aan boord een stem die het heeft over een bom en wapens. 

Hij alarmeert de politie en de hoge snelheidstrein maakt een tussentop in Valence. De verdachte persoon in het toilet wordt door een nerveuze politiemacht aangehouden. Maar al snel blijkt de man een acteur die zich wilde afzonderen in het toilet om ongestoord zijn teksten te kunnen oefenen. 

Dat deed ons denken aan een snikhete dag in juli 1994. Op het vliegveld bij Orlando loopt het vliegtuig met het Nederlands elftal vertraging op nadat Lex Muller chef sport van het algemeen dagblad stampij heeft gemaakt. Volgens de bemanning heeft hij het woord 'bom' in de mond genomen. Hij wordt van boord gehaald en het toestel doorzocht.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.