Zijn dierentuinen nog wel van deze tijd? De wereldberoemde chimpansee-onderzoeker Jane Goodall vindt van wel.

Deze week is ze in Nederland, onder meer voor een lezing in Safaripark Beekse Bergen. Ze sprak daar gisteravond over de toekomst van onze aarde en over de rol van dierentuinen in natuurbehoud. 

En ook al ziet ze het natuurlijke leefgebied van haar chimpansees steeds kleiner worden, de inmiddels 82-jarige Goodall vertolkt een boodschap van hoop en optimisme. 

Nog altijd reist ze 300 dagen per jaar de wereld over, inmiddels niet meer om veldwerk te doen maar om mensen voor te lichten.

Het Jane Goodall Instituut Nederland heeft een wereldwijd netwerk opgezet, waarbij jongeren aangespoord worden om lokale projecten op te zetten voor een betere leefomgeving.

EenVandaag spreekt met Jane Goodall over haar visie over dierentuinen en Klaas-Jan Leinenga, de manager educatie en beleving van Beekse Bergen, vertelt wat de dierentuin doet aan natuurbehoud en hoe zij dit onder de aandacht brengt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.